Je wordt er mee dood gegooid. Crossfit, bootcamp, Zumba, bodypump dit zijn er maar een paar van de fitness trends van dit moment, maar wat moet je nou kiezen? Welke fitness trend past het beste bij jou en waarmee verbrand je de meeste calorieën. Alle fitness stijlen hebben gemeen dat het een total body work-out is. Hieronder worden vier van de vele fitness stylen uitgelegd.

CROSSFIT
CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. Bij CrossFit richt men zich op meerdere onderdelen van het sporten, zo voorkom je eenzijdige ontwikkeling. Gedurende de training wordt er gebruikgemaakt van barbells, dumbbells, kettlebells, tractorbanden, zandzakken, touwen en pull up bars. Alle oefeningen bestaan uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen, je maakt gebruik van je eigen lichaamsgewicht. Het doel van CrossFit is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden.

BOOTCAMP
Een bootcamp is een spierversterkende trainingmethode uitgevoerd in teamverband onder professionele begeleiding van een fitnessinstructeur. Vaak wordt bootcamp ook buiten uitgevoerd. Je voert dan veel oefeningen uit met het eigen lichaamsgewicht en maakt dan gebruik van natuurlijke trainingsmaterialen zoals bomen.
Het doel tijdens de training is om de kracht en uithouding te verbeteren. Vaak duurt zo’n training 60 min. Door het teamverband sporten de deelnemers intenser dan ze individueel zouden doen, zodat de efficiëntie van de training verhoogt. De trainingmethode begint met rekoefeningen en hardlopen als opwarming. Daarna volgen verschillende intervaltrainingen. Ten slotte eindigt de groepssessie met de coolingdown.

ZUMBA
Bij zumba worden fitnessoefeningen op muziek gedaan, dit is te vergelijken met aerobics. Zumba is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia.
Zumba staat voor snel bewegen en lol hebben, het is erg populair bij de vrouwen.

BODYPUMP
Bodypump is een fitnessprogramma dat is ontwikkeld om de kracht en uithoudingsvermogen in de grote spiergroepen te verbeteren en daarbij zo veel mogelijk calorieën te verbranden. Bodypump wordt in groepsverband gegeven. De duur van de training bedraagt 60 minuten waarbij alle belangrijke spiergroepen worden getraind, onder begeleiding van een instructeur, met behulp van een barbell.
Elke les wordt 3 maanden herhaald, waarbij dezelfde muziek en dezelfde bewegingen worden aangehouden. Op die manier kan men zich concentreren op de techniek van de oefeningen. Het begint met een warming-up daarna de training waarbij elke spiergroep aan bod komt en men sluit af met een cooling-down.

Welke style je ook kiest, het zijn allemaal total body workouts. Je hebt een supertraining achter de rug en haalt het beste uit je lijf. Na elke training merk je dat je keer na keer vooruit gaat. Omdat je samen traint blijf je gemotiveerd en voel je, je na training als herboren. Dus ga aan de gang voor je het weet voel je je een stuk fitter!