Waarom eet iedereen kwark? - Fitway

Waarom eet iedereen kwark?

Waarom eet iedereen kwark?

kwark cover

Je kunt geen Instagram account meer openen of je ziet wat iemand gegeten heeft of gaat eten. Vooral bij accounts van sporters zie je vaak kwark voorbijkomen. Als ontbijt, als lunch en als tussendoortje, het lijkt bij sommige wel alsof ze niets anders eten. Maar waarom is kwark zo populair?

Wat is kwark eigenlijk?

Het is kaas. Dat had je niet verwacht he? Eigenlijk is het best logisch. Kwark wordt meestal gemaakt van koemelk (het kan ook van andere soorten melk). Kwark zit tussen het stadium van yoghurt en kaas in, het is dus een dikkere yoghurt en een dunnere kaas.

De bereidingswijze kun je vergelijken met de bereidingswijze van hangop (dat heeft je oma of moeder, of jij gewoon zelf, vast weleens gemaakt). De melk wordt verwarmd en gemengd met een stremsel om de substantie dikker te maken. Na ongeveer 24 uur gieten ze dit mengsel in een zogenaamde kwarkzak om uit te lekken. Uiteindelijk zal er enkel nog kwark in de zak overblijven.

Artikel over kwark Fitway

Waarom is kwark zo populair?

Zoals je misschien al wel gemerkt hebt is het beginnen aan- en het bijhouden van een gezonde levensstijl op het moment erg populair. Kwark is bij uitstek een voedingsproduct dat goed in een gezonde levensstijl past en wel om de volgende redenen:

✓ Het zit vol met eiwitten. Eiwitten zorgen voor een snel herstel van het lichaam en geven je een verzadigd gevoel;

✓ Het is relatief goedkoop.

✓ Er zijn veel mogelijkheden om kwark te verwerken in gerechten (bijvoorbeeld als basis van een saus).

✓ Je kunt er van alles toevoegen om er zelf een lekker ontbijt van maken.

Kans maken op een Body & Fitshop tegoedbon ter waarde van € 50,-?

Volg ons op Facebook!

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en feiten met betrekking tot een gezonde levensstijl.

Wat je zeker een keer in je kwark moet proberen

Een van de voordelen van kwark is dat je er zoveel kanten mee op kan. Los van het feit dat er allerlei soorten te vinden zijn kun je zelf ook aan de slag met allerlei garneringen en ingrediënten. Je kunt natuurlijk aan de gang met vrij voor de hand liggende ingrediënten als banaan, appel of aardbeien maar heb je ook weleens gedacht aan het verkruimelen van speculaas of Oreo’s?

Je kunt je kwark ook lekker maken met een eiwitpoeder, je voegt dan ook nog eens extra eiwit toe!

We willen je uiteraard wel adviseren de hoeveelheden in de gaten te houden. Je wil de voordelen niet teniet doen door ontzettend veel calorieën toe te voegen.

Hoe maak ik mijn kwark lekker?

Hoe maak jij jouw kwark speciaal?

We zijn erg benieuwd hoe jij jouw kwark speciaal maakt! Laat het ons weten in de reacties zodat andere het ook eens kunnen proberen!