Voor een beetje sporten heb je tegenwoordig geen abonnement op de sportschool meer nodig. Sterker nog, met alleen een mobieltje met een paar apps kom je al een heel eind. Of je nou een beginner of een serieuze fitness-addict bent, met de juiste app kun je altijd een training vinden die pas bij jouw fitness level! Ben je nog niet overtuigd? 6 redenen waarom trainen met een app echt effectiever is.

1. Je kunt overal trainen

Hét grote voordeel van een app ten opzichte van trainen in een sportschool, is dat je het altijd en overal kunt doen (oké, in de trein kijken mensen je misschien een beetje raar aan). Heb je even een kwartiertje over? Pak je app erbij en doe een paar goede buikspieroefeningen. ‘s avonds nog energie over? Dan doe je toch nog een full body workout! Je hoeft niet te wachten totdat er een geschikte les in de sportschool begint.

2. Notificaties houden je on track

Hoewel je de notificaties van de meeste apps waarschijnlijk uit hebt staan, kan het in het geval van een fitness-app wel eens handig zijn om die meldingen aan te laten staan. Zo krijg je eens in de zo veel tijd een reminder dat je weer aan de bak moet. Een goede stok achter de deur als je van jezelf weet dat die workout er nogal eens bij inschiet.

3. Competitie met anderen

Met sommige apps kun je de competitie aangaan met je vrienden. Wie rent de meeste kilometers of kan de meeste push-ups in een minuut doen? Als je competitief bent ingesteld, kan een app je net dat extra zetje in de rug geven om méér, langer of harder te trainen. Je wilt tenslotte wel beter presteren dan je vrienden! Er bestaan ook apps waarmee je badges kunt verdienen naarmate je meer traint of doelstellingen behaalt. Leuk om jezelf mee te motiveren!

4. Afwisseling

Oké, je hebt vast niet altijd zin om te trainen. En elke week dezelfde groepsles volgen? Of dag in dag uit hetzelfde trainingsschema doen? Saai! Een goede app houdt je training afwisselend en zelfs leuk! Zo kies je de ene dag voor een workout voor je benen en zijn de volgende dag je schouders aan de beurt. Omdat apps regelmatig een update krijgen, kun je steeds weer nieuwe trainingen doen.

5. Op je eigen niveau trainen

Trainen op je eigen niveau is wel zo prettig. In de meeste workout apps kun je zelf je fitness level aangeven en zo bepalen welke training voor jou geschikt is. Ideaal als je bijvoorbeeld net begint met trainen en het niet zo prettig vindt als mensen naar je kijken. Zorg dat je een goede app uitkiest, eentje met een goede video-instructie. Zodat je de oefeningen goed leert uitvoeren.

6. Professionele ondersteuning

Kijk bij het downloaden van een app altijd goed wie de app ontwikkeld heeft. Een personal trainer kan goed inschatten wat een goede combinatie van oefeningen is en kan zo de meest effectieve trainingen samenstellen. Handig dus, als je een app gebruikt waar personal trainers aan meegewerkt hebben.

Ben je op zoek naar een nieuwe manier om je fitness-doelen te bereiken? Check dan eens de apps van Fitway in de App Store of Google Play!