5 tips om je aan jouw voedingsschema te houden - Fitway

5 tips om je aan jouw voedingsschema te houden

5 tips om je aan jouw voedingsschema te houden

5 tips om je aan jouw voedingsschema te houden

Wanneer je bewuster wil gaan leven en een gezondere levensstijl wil hanteren ben je misschien aan de slag gegaan met een voedingsschema. Aan het begin ben je enthousiast en houd jij je aan het schema maar na enkele weken of misschien al enkele dagen begint het toch wel erg lastig te worden om dat koekje bij de koffie te weerstaan. Om dat voeding essentieel is geven wij je vijf tips om je toch aan jouw voedingsschema te houden.

1. Eet en drink meer

De eerste kan meteen een beetje vreemd overkomen. De kans is groot dat je bewuster bezig bent met jouw eten omdat je juist minder wil eten en dan zeggen wij dat je meer moet gaan eten. Een van de grote valkuilen van het letten op voeding is te weinig eten. Allereerst heeft je lichaam gewoon de voedingsstoffen nodig maar ten tweede creëer je hiermee ook een enorme trek, het zal je vast wel een tijdje lukken om dit te negeren maar op een gegeven moment is de trek te groot waardoor je al snel naar je vertrouwde snack grijpt. Wanneer je er, eerder, bewust voor hebt gekozen een bepaald volume te creëren met gezonde voeding, zul je merken dat je tussen je maaltijden door minder behoefte hebt aan snacks.

Genoeg drinken is ook heel erg belangrijk. Vooral water is erg goed voor je. Probeer de eerstvolgende keer dat je trek hebt maar eens een glas water te nemen in plaats van iets te eten uit de kast te trekken. Het werkt echt!

Kans maken op een Body & Fitshop tegoedbon ter waarde van € 50,-?

Volg ons op Facebook!

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en feiten met betrekking tot een gezonde levensstijl.

2. Eet op de juiste tijden

Deze tip hangt min of meer samen met de eerste. Het is belangrijk om genoeg te eten maar het is daarbij ook belangrijk dat je kijkt naar de juiste tijden. Helaas is het niet zo dat ik je nu een paar tijdstippen kan noemen. Dit is namelijk helemaal afhankelijk van jouw levensstijl, jouw inspanning en jouw behoeften. Het is hierbij dus vooral een kwestie van uitproberen en aanpassen.

3. Zorg voor een goede voorbereiding

Een goed begin is het halve werk zeggen ze wel eens en wanneer het op een voedingsschema aankomt is dat absoluut waar. Plan je voedingsschema minimaal enkele dagen vooruit. Op die manier kun je kijken of bijvoorbeeld een afspraak buiten de deur hebt. Hoe ga je dat dan bijvoorbeeld doen met lunch? De kans is erg groot dat, wanneer jij hier niet van te voren over nadenkt, je ergens een snelle hap gaat scoren. Wanneer je hier van te voren over na denkt kun je ervoor kiezen zelf iets lekkers en gezonds te bereiden dat binnen jouw voedingsschema past.

Los van deze voorbereiding is voorbereiding wat betreft de boodschappen natuurlijk ook erg belangrijk. Wanneer je enkel calorierijke producten in huis hebt maak je het jezelf al erg moeilijk om je aan jouw voedingsschema te houden. Heb je daarentegen juist geen calorierijke producten in huis, dan kun je ze ook niet zo uit de kast trekken.

4. Vertel je vrienden en familie over jouw voedingsschema

Werken aan een gezondere levensstijl blijft voor sommige mensen toch een beetje een taboe. Iedereen wil gezond zijn maar niemand wil saai overkomen wanneer er een stuk taart aangeboden wordt op een verjaardag. Op dit soort momenten krijg je opmerkingen als “Ach, een stuk taart kan toch geen kwaad?”, “Doe even gezellig joh!”. Wellicht dat het verstandig is dat je jouw nabije omgeving inlicht over jouw doelen en de middelen, bijvoorbeeld het voedingsschema, dat je hiervoor inzet.

Niet iedereen zal het met je eens zijn, en dat hoeft ook niet, maar op deze manier geef je ze wel meer inzicht op jouw behoeften en de meeste mensen in je nabije omgeving zullen proberen rekening te houden met jouw wensen.

You Are Your Only Limit

5. Herinner jezelf aan je doelen

De spreekwoordelijke stok achter de deur. Dit kan van alles zijn, van posters in huis tot de achtergrond van je telefoon tot het dagelijks afspeuren van Pinterest naar voorbeelden. Je kunt het heel visueel maken door een foto van jouw droomlichaam te bekijken maar wellicht haal jij je inspiratie wel uit een mooie, krachtige quote?

Een goede manier om, op de juiste momenten, stil te staan bij jouw doelen is bijvoorbeeld een foto of quote op jouw koelkast.

Schrijf je doelen op

Wil je hier wat verder mee gaan, pak dan eens een pen en papier en schrijf voor jezelf op wat jouw doel is en geef jezelf drie punten om hier de eerst komende maanden mee aan de gang te gaan.

Dit kan er bijvoorbeeld zo uitzien:

Gewenst doel: Geestelijk beter in mijn vel en een beter conditie

Punten:

1. Minder snacken ’s avonds
2. Kleinere porties eten
3. Minimaal drie keer in de week een uur sporten

Download de Fitway applicatie voor een goed, persoonlijk voedingsschema

Ben je nog op zoek naar een goed voedingsschema dat gericht is op jouw levensstijl en jouw behoeften? Download dan nu de Fitway applicatie uit de Appstore!